
Matpolicy 2024
Gäller Bajits storkök, Samlingsalen, matsal, ljusgård & baren samt JF köket
Som fastighetsförvaltare ligger det i Judaicas intresse att så många som möjligt vistas i och nyttjar Bajits lokaler i en anda av öppenhet och flexibilitet. Ur mathänseende innebär detta att hänsyn skall tas till såväl dem som håller kosher som dem som inte anser detta vara lika angeläget.
I Bajit finns det dessutom verksamhet som står under kontroll av Stockholm Stads miljöförvaltning vilket innebär begränsade möjligheter att medbringa mat och dryck utifrån.
Entr´eplan inklusive ljusgård och caféyta: Inom denna yta är det förbjudet att äta egen medhavd mat
Möjligheterna till catering/matservering i Bajit är kategoriserat enligt följande.
Kategori 1
Koshercertifierat av Judiska Församlingen utsedda Rabbin Fn Rabbin Mattias Amster
Mat tillagat i Storköket på plan 2 i nya delen av Bajit
Kosher certifierat matservering från Café HaBajit kan anordnas i Ljusgård, matsal, samlingssal, bar.
Kontakta Ran på HaBajit för att inhämta information och offert.
Bajit tillåter inte andra nyttjare än Föreningen Hillel samt Café HaBajit tillgång till Storköket plan 2 i nya delen av Bajit.
Kategori 2
Mjölkigt/ Vegetariskt med extern catering (mat tillagat utanför Bajit) i Samlingssal och Bar
Det är för närvarande möjligt att med bringa egen mat för servering i matsal eller bar under förutsättningen att maten är mjölkig och/eller vegetarisk.
Det finns inga avancerade värmehållnings eller tillberednings möjligheter i Baren.
Det finns inga köksredskap i Baren
Du har tillgång till kaffebryggare, ismaskin och kylar.
Vid extern catering eller när du tar med egen medhavd mat måste du alltid ta med dig glas, tallrikar, bestick, serveringsutrustning etc.
Kategori 3
JF Kök Gimel- Köttigt eller mjölkigt. (Ligger på plan två i gamla delen av Bajit)
Köket är kosher under Judiska Församlingens utsedda Rabins överseende och kan användas främst i samband med evenemang i den intilliggande lokalen "Nya Hollandersalen". Denna sal rymmer ca 50 pers sittandes vid bord.
Köket är dimensionerat för mindre sällskap om max ca 50 pers.
Köket och intilliggande lokalen bokas via Judiska Församlingen; kontakta jfbokningar@jfst.se
Köket kan användas till både mjölkigt och köttigt men måste förberedas inför varje användning av kosher skäl.
All administration av JF köket inklusive prissättning, hanteras av JF
personal.