Matpolicy 2024

Gäller Bajits storkök, Samlingsalen, matsal, ljusgård & baren samt JF köket

Som fastighetsförvaltare ligger det i Judaicas intresse att så många som möjligt vistas i och nyttjar Bajits lokaler i en anda av öppenhet och flexibilitet. Ur mathänseende innebär detta att hänsyn skall tas till såväl dem som håller kosher som dem som inte anser detta vara lika angeläget.

I Bajit finns det dessutom verksamhet som står under kontroll av Stockholm Stads miljöförvaltning vilket innebär begränsade möjligheter att medbringa mat och dryck utifrån.

Entr´eplan inklusive ljusgård och caféyta: Inom denna yta är det förbjudet att äta egen medhavd mat 

Möjligheterna till catering/matservering i Bajit är kategoriserat enligt följande.

Kategori 1 

Koshercertifierat av Judiska Församlingen utsedda Rabbin Fn Rabbin Mattias Amster

  • Mat tillagat i Storköket på plan 2 i nya delen av Bajit

  • Kosher certifierat matservering från Café HaBajit kan anordnas i Ljusgård, matsal, samlingssal, bar.

  • Kontakta Ran på HaBajit för att inhämta information och offert.

  • Bajit tillåter inte andra nyttjare än Föreningen Hillel samt Café HaBajit tillgång till Storköket plan 2 i nya delen av Bajit.

Kategori 2 

Mjölkigt/ Vegetariskt med extern catering  (mat tillagat utanför Bajit) i Samlingssal och Bar 

Det är för närvarande möjligt att med bringa egen mat för servering i matsal eller bar under förutsättningen att maten är mjölkig och/eller vegetarisk.

  • Det finns inga avancerade värmehållnings eller tillberednings möjligheter i Baren.

  • Det finns inga köksredskap i Baren

  • Du har tillgång till kaffebryggare, ismaskin och kylar.

Vid extern catering eller när du tar med egen medhavd mat måste du alltid ta med dig glas, tallrikar, bestick, serveringsutrustning etc.

Kategori 3 

JF Kök Gimel- Köttigt eller mjölkigt. (Ligger på plan två i gamla delen av Bajit)

  • Köket är kosher under Judiska Församlingens utsedda Rabins överseende och kan användas främst i samband med evenemang i den intilliggande lokalen "Nya Hollandersalen". Denna sal rymmer ca 50 pers sittandes vid bord.

  • Köket är dimensionerat för mindre sällskap om max ca 50 pers.

  • Köket och intilliggande lokalen bokas via Judiska Församlingen; kontakta jfbokningar@jfst.se

Köket kan användas till både mjölkigt och köttigt men måste förberedas inför varje användning av kosher skäl.

All administration av JF köket inklusive prissättning, hanteras av JF personal.