Hyresgäster

Ju mer vi är tillsammans...

I Bajit finns fem hyresgäster. För mer information om dessa klicka på respektive hyresgästs hemsida.


Judiska Församlingen i Stockholm

Judiska Församlingen i Stockholm bedriver en bred verksamhet. I första hand är den inriktad på att erbjuda service för dess medlemmar. Social service, kulturella evenemang, program för ungdomar, informell utbildning och tre synagogor med olika religiös inriktning är ett urval av det vi erbjuder. Vi tar också aktiv del i samhällsdebatten.

Hemsida: https://www.jfst.se

IK Makkabi

IK Makkabi är Stockholms judiska idrottsförening och vi har verkat för judisk gemenskap sedan 1933. Vi är en social förening, där alla är välkomna och i vår verksamhet deltar såväl män som kvinnor, ung som gammal.

IK Makkabi fyller en viktig funktion i att skapa utrymme för glädje och judiskt umgänge i vardagen. Varje vecka träffas människor och deltar i aktiviteter som bridge, bordtennis, fotboll, bowling, basket och innebandy.

Hemsida: www.ikmakkabi.se

Jeshurun 

Adat Jeschurun är en traditionell synagoga som erbjuder möjlighet att engagera sig i judiskt liv och lärande. Interiören kommer ursprungligen från en synagoga i Hamburg, som undgick att förstöras under Kristallnatten 1938, eftersom den låg i ett hyreshus.

Vi erbjuder dagliga gudstjänster, evenemang kring de judiska helgdagarna och en varm gemenskap.

Hemsida: www.jeschurun.se

Cafè Habajit

Ran/Felix Ankri och hans team från Macchina har caféet och cateringverksamheten på Bajit som numera går under namnet HaBajit.De serverar frukost och lunch med inspiration från Israel och det judiska köket. Espresson kommer från Italien och är av högsta kvalitet. Allt är "kosher."

Det går även att beställa catering för fester och evenemang

Kontakt: +46 (0)76 026 20 66 

Mail: felix@rnventures.se

Öppettider Café HaBajit 

Måndag - Torsdagar 09.00- 17.00

Lunch serveras 11-14

Fredagar 08.30-14.00 


Butiken / Makolet

Makolet Bajit erbjuder ett stort utbud av kosher matprodukter av högsta kvalitet från Israel och övriga världen. Precis som hos en israelisk "makolet" hittar ni hos dem mejeriprodukter, kött, kyckling, frysta produkter, torrvaror, frukt och grönt, sötsaker och mycket mer. 

Öppettider. 

Mån-tors 9:00-17:30. 

Fredagar 8:00-17:00 (eller 30min innan Shabbat börjar beroende på vilken månad).

Vår hemsida håller på att uppdateras. Vi kommer erbjuda hemleverans över hela Sverige genom vår e-butik.

Kontakt: +46 (0)76 026 20 66

Mail: felix@rnventures.se