Mazal tov Elis Nemes

En av Bajits stora välgörare fyller 75 den 4:e augusti. Med anledning av detta och på födelsedagspersonens egen begäran pågår t.o.m. den 12 augusti en insamling. Pengarna kommer att gå till kommande programverksamhet som alla nyttjare av Bajit har glädje av. Insättning görs till bankgironummer BG 561-1074 eller swish 1234205837 märkt ”Elis”. När vi erhållit din gåva skickar vi en bekräftelse på att vi mottagit dina pengar. I samband med födelsedagen görs en sammanställning som kommer att överlämnas till jubilaren med alla givarnas namn.

Stöd Bajit – för dagens och framtidens judiska gemenskap

Bajit är det största projektet inom den judiska gemenskapen sedan byggnationen av den stora synagogan. Idag är Bajit en samlingspunkt för judisk utbildnings- och kulturverksamhet.

Stöd Bajit

Tillsammans förverkligar vi Bajit som en mötesplats för judisk utbildning och kultur dit alla är välkomna. I Bajit finns möjlighet till fest, evenemang, föreläsningar, kurser, idrott, kafé och mycket mer. För större donationer kontakta verksamhetschef Fabian Arnheim. Full diskretion utlovas. För allmänna frågor kring fundraising, skicka gärna ett e-postmeddelande till info@bajit.se eller kontakta oss här.

Aktuella fundraisingprojekt

– Nedre skolgården. Stiftelsen Judaica har låtit uppföra en skolgård i markplan. Oscar Properties lånar för tillfället marken och efter det att OP lämnat marken våren 2018 återstår en del kostnader för att få en en fin lekplats för barnen på dagtid som givetvis även kan nyttjas av andra på kvällar och helger.
Uppskattad kostnad:  300 000 kronor

– Inköp av ståbord till balkong samlingssal. Vid större evenemang vore det angenämt med ståbord på läktaren i samlingssalen så att denna yta kan nyttjas mer effektivt. Uppskattad kostnad: 80 000 kronor

– Tydligare hänvisning till Gimel (Gamla huset). Det finns ett förslag på konstnärlig gestaltning som fungerar som en tydligare vägledning till Gimel.
Uppskattad kostnad: 50 000 kronor

– Måla säkerhetsgrinden. Grinden som sitter på riddargatsnedfarten som sattes upp januari 2017 är varmgalvaniserad. Det bör gå ca 1 år innan man målar den så att man får en bra målningsyta vilket betyder att vi till våren 2018 kan måla den i en harmonisk kulör med Bajits fasader.
Uppskattad kostnad: 20 000 kronor

– Utegrill. Bajit äger idag en grill som kan användas för kosher kött. Vi skulle väldigt gärna vilja köpa in ytterligare en grill som möjliggör användandet av mjölprodukter.
Uppskattad kostnad: 15 000 kronor

– Programverksamhet. Det går alltid utmärkt att skänka pengar till Bajits omfattande programverksamhet, t.ex. ungdomsfester, shabbatmiddagar, Gaga, kulturprogram och mycket mer. Kontakta verksamhetschef Fabian Arnheim innan du skänker pengar till detta ändamål så kan han berätta mer om aktuell programverksamhet.

– Andra idéer? Kontakta gärna verksamhetschef Fabian Arnheim och lyft fram just dina idéer till fundraisingprojekt och vad du skulle vilja skänka pengar till.

Gåvobevis

Alla gåvor i storleken 100 kronor eller mer berättigar till ett gåvobevis. Alla gåvor, stora som små, är givetvis välkomna. Tänk gärna på Bajit i samband med födelsedagar, Chanuka eller andra tillställningar. Istället för en gå-bort-present, ta med ett gåvobevis! Se gåvobeviset här.

1. Ditt bidrag

Betala in valfri summa på Bankgiro 561-1074

Det går även bra att swisha 1234205837. Märk din inbetalning via swish med din e-postadress så att vi kan kontakta dig för eventuella frågor samt erhållande av gåvobevis. För att vi skall kunna ge dig en bekräftelse på att vi mottagit din gåva ber vi dig att märka din inbetalning med din e-postadress alternativt skicka ett e-postmeddelande till info@bajit.se att du har betalat så att vi kan bekräfta till dig när betalningen kommit oss tillhanda.

 

2. Fyll i Gåvobevis

Du som betalar – För-/efternamn (obligatoriskt)

E-post (obligatoriskt)

Telefonnummer (obligatoriskt)

Välj Belopp (obligatoriskt)

Jag vill skänka gåvan i (obligatoriskt)
Mitt namnAnnat namn

Annat namn

E-post

Om du vill öronmärka gåvan för något särskilt ändamål anger du det här. Om gåvan är till projektet som helhet behöver du inte skriva något.

Säkerhetsfråga - Skriv in verifieringsfrågan i textfältet
captcha