Stöd Bajit – för dagens och framtidens judiska gemenskap

Bajit är det största projektet inom den judiska gemenskapen sedan byggnationen av den stora synagogan. Idag är Bajit en samlingspunkt för judisk utbildnings- och kulturverksamhet.

Stöd Bajit

Tillsammans förverkligar vi Bajit som en mötesplats för judisk utbildning och kultur dit alla är välkomna. I Bajit finns möjlighet till fest, evenemang, föreläsningar, kurser, idrott, kafé och mycket mer. För större donationer kontakta oss enligt nedan. Full diskretion utlovas. För allmänna frågor kring fundraising, skicka gärna ett e-postmeddelande till info@bajit.se eller kontakta oss här.

Aktuella fundraisingprojekt

– Nedre skolgården. Stiftelsen Judaica har låtit uppföra en skolgård i markplan. Oscar Properties lånar för tillfället marken och efter det att OP lämnat marken våren 2018 återstår en del kostnader för att få en en fin lekplats för barnen på dagtid som givetvis även kan nyttjas av andra på kvällar och helger.
Uppskattad kostnad:  300 000 kronor

– Inköp av ståbord till balkong samlingssal. Vid större evenemang vore det angenämt med ståbord på läktaren i samlingssalen så att denna yta kan nyttjas mer effektivt
Uppskattad kostnad:  80 000 kronor

– Tydligare hänvisning till Gimel (Gamla huset). Det finns ett förslag på konstnärlig gestaltning som fungerar som en tydligare vägledning till Gimel i form av hebreiska bokstäver i trappan.
Uppskattad kostnad: 50 000 kronor

– Måla säkerhetsgrinden. Grinden som sitter på riddargatsnedfarten som sattes upp januari 2017 är varmgalvaniserad. Det bör gå ca 1 år innan man målar den så att man får en bra målningsyta vilket betyder att vi till våren 2019 kan måla den i en harmonisk kulör med Bajits fasader.
Uppskattad kostnad: 20 000 kronor

– Programverksamhet. Det går alltid utmärkt att skänka pengar till Bajits omfattande programverksamhet, t.ex. ungdomsfester, shabbatmiddagar, Gaga, kulturprogram och mycket mer. Kontakta oss gärna innan du skänker pengar till detta ändamål så kan vi berätta mer om aktuell programverksamhet.

– Andra idéer? Kontakta oss gärna och lyft fram just dina idéer till fundraisingprojekt och vad du skulle vilja skänka pengar till.

Gåvobevis

Alla gåvor i storleken 100 kronor eller mer berättigar till ett gåvobevis. Alla gåvor, stora som små, är givetvis välkomna. Tänk gärna på Bajit i samband med födelsedagar, Chanuka eller andra tillställningar. Istället för en gå-bort-present, ta med ett gåvobevis! Se gåvobeviset här.

1. Ditt bidrag – bankgiro, swish eller kort

Betala in valfri summa på Bankgiro 561-1074

Det går även bra att swisha 1234205837. Märk din inbetalning via swish med din e-postadress så att vi kan kontakta dig för eventuella frågor samt erhållande av gåvobevis. För att vi skall kunna ge dig en bekräftelse på att vi mottagit din gåva ber vi dig att märka din inbetalning med din e-postadress alternativt skicka ett e-postmeddelande till info@bajit.se.
För kortbetalning, se nedan.

2. Betalning med kort
3. Fyll i Gåvobevis

Du som betalar – För-/efternamn (obligatoriskt)

E-post (obligatoriskt)

Telefonnummer (obligatoriskt)

Välj Belopp (obligatoriskt)

Jag vill skänka gåvan i (obligatoriskt)
Mitt namnAnnat namn

Annat namn

E-post

Om du vill öronmärka gåvan för något särskilt ändamål anger du det här. Om gåvan är till projektet som helhet behöver du inte skriva något.

Säkerhetsfråga - Skriv in verifieringsfrågan i textfältet
captcha