Stiftelsen Judaica välkomnar Fabian Arnheim som verksamhetschef för Bajit.
Bajit är den nya och mest betydande samlingspunkten för judisk utbildnings- och kulturverksamhet sedan Stockholms Stora Synagoga uppfördes 1870.

Ordet Bajit är hebreiska och betyder Hus/Hem.

”Vi i Stiftelsen Judaica är mycket glada för att Fabian med sin breda erfarenhet kommer driva Bajit till att vara en plats för förstklassig utbildning och ett judiskt kulturcenter”
Hanna Halpern, styrelseordförande stiftelsen Judaica

Fabian är född och uppvuxen i Stockholm. Han är utbildad konsthistoriker med kompletterad ekonomiutbildning och har de senaste åtta åren arbetat på Uppsala Auktionskammare, varav de senaste fyra åren som vice VD. Dessförinnan har Fabian varit verksam inom museivärlden. Fabian år 36 år, gift och har en dotter.

”Om man träffat på mig tidigare är det nog främst på barntimmarna hos Judiska Församlingen eller under kabbalat shabbat i Stora synagogan dit jag gärna går för en timmes kontemplation. Några kanske minns min mamma, Betty som var förskolelärare vid Hillelgården på 80-talet. Jag har ett genuint intresse för både barn, konst och kultur – förenat med affärsverksamhet, och ser verkligen fram emot utmaningen som verksamhetschef för Bajit. Till mig får man mycket gärna komma med tankar och synpunkter. Jag är alltid öppen för ett möte och att höra nya idéer”.

Fabian börjar sin anställning den 2 januari 2016.

För ytterligare information:
Hanna Halpern, 0705-55 82 82
Fabian Arnheim, 0738-70 23 52